Lindesnes - Nordkapp - Kajakk - Sykkel - Solo - 2008

Sponsorer

Hovedsponsor

aktivSom nyfrelst padler med store drømmer er det lett å møte lunkne skuldre og selv om enkelte viser interesse så er det de færreste som vil satse på en ukjent drømmer uten noe navn, -drømmere er det mange av. Gutta i Aktiv viste interesse fra første stund men det krever engarsjement av den sjeldne sorten for å tørre å ingå en sponsoravtale som betyr en betydelig oppgadering av utstyret jeg i utgangspunktet hadde. Å skryte uhemmet av sponsorer kan mange klare, men faktum er at sikkerheten ved både kajakk, bekledning og utstyr er vesentlig bedre enn noen av de «B-løsningene» jeg først antok at jeg var nødt til å infinne meg i. Når jeg nå har kunnet velge på øverste hylle er det nok jeg som feiger ut en god stund før utstyret og det skal jeg være glad for. En annen ting er at de har skaffet til veie utstyr som de i utgangspunktet ikke fører men som jeg hadde på «ønskelisten». Erfaringen som de gutta har er også av uvurderlig betydning og det er godt å ha slike engasjerte folk i ryggen.

Takk til Torgeir Toppe, Jarl og resten av gutta i Aktiv for støtten!

Bjørns Kajakk med Loki

Bjørns KajakkJeg ringte Bjørn for å høre om han hadde et egnet solcellepanel og diverse annet snacks som jeg til nå ikke har fått fatt på. Det endte opp med to cocpitbagger, oppbevaringspose (10l) til vann, solcellepanel og en jakke (LOKI). Og prisen? Sitat: «- De hær gjør vi veldi ænkelt. Æ sende me et par logoa og så e den saken grei!» (fritt oversatt). Jaja, rapport om utstyret skal du jammen få! Takker og bukker.

Belamarin med Magellan

Dette er en avtale som kom helt på tampen og som vil gjøre navigeringen vesenlig lettere for meg. Kart og kompass er padlerens viktigste hjelpemidler men som supplement er en GPS et fantastisk instrument som letteregjør navigering og kan ha avgjørende betydning ved valg av rute. I tillegg byr GPSen Magellan Triton på en rekke funksjoner som rutepunkt (forhåndslagring av hytter, postkontor.. etc), kompass, soloppgang-nedgang, fartsmåling, lagre ruter, de optimale fiske og jakttider , barometer, høydemåler og mye mer. I tillegg finnes det gode, detaljerte, nedlastbare kart i ulike varianter som en kan zoome inn og ut på alt etter behov. Så lenge elektronikken fungerer som den skal er det nesten en skam hvor bortskjemt en kan bli i forhold til de ekte eventyrerne som har vært forut. Og i mitt tilfelle, takket være Belamarin, har jeg en i reserve i bakhånd dersom den første skulle svikte. I tillegg har de virkelig stått på slik at jeg har til rådighet gode, topografiske kart som dekker hele vår fantastiske kyst. Jeg er privilegert og svært takknemlig…