Lindesnes - Nordkapp - Kajakk - Sykkel - Solo - 2008

Sameland

søndag 17. august 2008

Nå har jeg kommet til Norges nittende og mitt siste fylke på turen. Finnmarken er ekte sameland med mye ekte villmark og det merkes. Jeg har sekken full av tørket reinkjøtt, et lite reinskinn som hodepute og i dag fikk jeg kjøpt skikkelig gode ullkagger til en fjærdedel av prisen i butikk, de skal bli gode å ha til vinteren. Temperaturen er akkurat passe til å sykle i. 15 grader er ikke til å klage på da jeg blir mer enn varm nok, spesiellt i motbakkene. Når jeg skriver dette er jeg ca en mil nord for Alta. Det begynner å gå opp for meg at det ikke er lenge igjen av turen min. Høsten er i anmarsj og jeg har bare 240 kilometer igjen. Men først skal jeg nyte de siste dagene og de skal nytes i fulle drag. I morgen venter fjellet!

4 tilbakemeldinger på “Sameland”

 1. Toffer sier:

  Hendelse så du leverer varene. Gleder meg til du skal ha «morten-kveld» med reinsdyrsteik og lysbilder. Ingen hval enda?

 2. Jørgen Seliussen sier:

  Hei hei, jammen går det unna. Vet ikke når du er fremme, men det er vel ikke mange dagene til. Jeg reiser til Honningsvåg på søndag og kan ordne overnatting dersom du fremdeles er der oppe da. Regner med du er på vei hjem før den tid. God tur resten av reisen!!

 3. Boodhuns sier:

  Stå på brodern!! Gleder meg til å høre nyheter fra Sameland når vi treffes i heimen. Østlandet hilser and so do I :)

 4. Kristian sier:

  Hei.
  Jeg traff deg i Svolvær på Skandinavisk høyfjellsutstyr. Jeg som fikk torsken på 8 kg:)
  Må si du har en virkelig flott nettside. Du er heldig som får oppleve dette her. Skal selv gå Rogaland på langs neste sommer og gleder meg til min første ekspedisjon.
  Stå på, og lykke til videre!

  Mvh Kristian